Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/clients/client15/web27/web/inc/ses-inc.php on line 67

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client15/web27/web/inc/header-inc.php on line 40
Наша позиція – нульова толерантність до проявів корупції - Східний експертно-технічний центр

Наша позиція – нульова толерантність до проявів корупції

31.03.2017

30 березня 2017 року працівниками управління СБУ і прокуратури у Харківській області було затримано начальника Головного управління Держпраці у Харківській області та начальника відділу розслідування за отримання неправомірної вигоди у розмірі 100 тис. гривень.

Керівництво Держпраці завжди займало позицію нульової толерантності до дій працівників, що мали ознаки корупційних, і публічно висловлювало свою підтримку діяльності правоохоронних органів щодо очищення державної служби від корупціонерів.

Державна служба України з питань праці одним із пріоритетів у своїй діяльності визначила кадрову політику, а саме добір персоналу насамперед за критеріями професійності, практичного досвіду та інноваційного мислення.

Зазначимо, що однією з вимог до державного службовця є відповідність його такому критерію, як доброчесність, однак на нинішньому етапі конкурс на заміщення вакантної посади державної служби не передбачає такого тестування чи анкетування.

Високі моральні принципи, здатність поставити суспільні інтереси над власними, державницьку позицію можна задекларувати під час співбесіди з членами конкурсної комісії, але не факт, що особа відповідатиме цим принципам у процесі виконання завдань і функцій держави.

З початку року зафіксовано випадки затримання правоохоронними органами на хабарі співробітників системи Держпраці. Ці факти боляче вдарили по репутації служби. Втім, нами зроблено висновки про необхідність ще більш принципового ставлення до добору кадрів, всебічного аналізу життєдіяльності особи, яка претендує працювати в Держпраці.

 

 


Читати інші публікації...

Дивіться
Види послуг

Звертайтесь з питань