Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/clients/client15/web27/web/inc/ses-inc.php on line 67

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client15/web27/web/inc/header-inc.php on line 40
Правила безпечної експлуатації атракціонної техніки - Східний експертно-технічний центр

Правила безпечної експлуатації атракціонної техніки

14.03.2016

Майже у кожному парку відпочинку міста Харкова функціонують та експлуатуються різноманітні види атракціонної техніки. Діяльність із забезпечення комфорту відпочиваючих складається з різноманітних видів спортивних ігор, розваг тощо. Однією з таких розваг стали мотузкові парки, які почали монтуватись в багатьох парках міста Харкова. Також останнім часом популярні різноманітні батути, скейт-парки, велика кількість пневматичних тирів.

Підійдемо до цих об’єктів з точки зору забезпечення безпечних умов, оцінки ризиків, пов’язаних з їх експлуатацією, дотримання яких є обов’язковим. Насамперед необхідно визначитись, якими нормативно-правовими актами з охорони праці необхідно керуватись при організації безпечної експлуатації мотузкових парків, батутів, скейт-парків, тирів. «Правилами будови і безпечної експлуатації атракціонної техніки» НПАОП 92.7-1.01-06, встановлені вимоги до будови, виготовлення, установлення, монтажу, безпечної експлуатації, ремонту та реконструкції атракціонної техніки, якими згідно розділу 1 пункту 1.2, абзацу 4 (спортивні атракціони) являються мотузкові парки, батути, скейт-парки та тири. Розглянувши види небезпек, що виникають під час експлуатації та обслуговування, атракціони спортивні (мотузкові парки, батути, скейт-парки, тири ) не відносяться до устаткування підвищеної небезпеки і згідно з «Порядком видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки», затвердженого постановою КМУ від 26.10.2011р. № 1107, Додаток 3, п.22 дозвіл на експлуатацію не видається.

Тому експлуатація спортивних атракціонів можлива при наявності наступної документації:

  • Проект розміщення атракціону.
  • Акт про допуск до експлуатації після монтажу атракціонів по формі додатку 4 НПАОП 92.7-1.01-06, який складається приймальною комісією, призначеною наказом суб’єкта господарювання, який їх експлуатує.
  • Паспорт атракціону по формі додатка 3 НПАОП 92.7-1.01-06.
  • Накази суб’єкта господарювання, який їх експлуатує, на призначення відповідальних працівників, обслуговуючий і ремонтний персонал, який повинен пройти навчання у встановленому порядку.
  • Інструкції посадові, виробничі та з охорони праці.

Аналізуючи вищесказане, ДП «Східний ЕТЦ» запрошує суб’єктів господарювання, що експлуатують атракціонну техніку до плідної та взаємовигідної співпраці по виконанню вимог «Правил будови і безпечної експлуатації атракціонної техніки» НПАОП 92.7-1.01-06 для забезпечення безпечної експлуатації спортивних атракціонів.

 



Читати інші публікації...

Дивіться
Види послуг

Звертайтесь з питань