Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/clients/client15/web27/web/inc/ses-inc.php on line 67

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client15/web27/web/inc/header-inc.php on line 40
Взаємозв’язок національного законодавства з питань організації експертної діяльності та директив Європейського Союзу - Східний експертно-технічний центр

Взаємозв’язок національного законодавства з питань організації експертної діяльності та директив Європейського Союзу

20.09.2016

18-20 січня 2016 року на базі Державного підприємства «Головний навчально-методичний центр Держпраці» відбувся семінар-навчання на тему: «Взаємозв’язок національного законодавства з питань організації експертної діяльності та директив Європейського Союзу».

Цільова аудиторія семінару: керівники, головні інженери, начальники експертних підрозділів та лабораторій експертних організацій, а також підприємств України.

Слухачами семінару стали провідні фахівці Державного підприємства «Східний експертно-технічних центр Держпраці» та представники інших підприємств.

Перед учасниками семінару виступили фахівці Держпраці та представники Мінекономрозвитку України, Головного управління Держпраці в Київській області, науково-дослідної лабораторії Національного науково-дослідного інституту промислової безпеки та охорони праці, Інституту підвищення кваліфікації в галузі технічного регулювання та споживчої політики Одеської державної академії технічного регулювання та якості, науково-методичного центру сертифікації персоналу ДП «Укрметртестстандарт».

Оскільки семінар було присвячено темі узгодження національних стандартів з європейськими, центральним питанням було питання імплементації директив ЄС та удосконалення законодавства з охорони праці України.

Так, зокрема, перед учасниками семінару було проведено огляд законодавства Європейського союзу з питань оцінки відповідності та ринкового нагляду. Окрему увагу було присвячено вимогам міжнародного стандарту ЕН 17020 щодо діяльності експертних організацій

На початку семінару було окреслено коло основних проблемних питань нормативно-правового забезпечення експертної діяльності та намічені шляхи їх вирішення. Слухачі були ознайомлені з вимогами до професійно складеного експертного висновку експертизи стану охорони праці та промислового виробництва суб’єкта господарювання.

У ході занять було розглянуто практичні підходи до експертної діяльності та недоліки в проведенні експертного обстеження. Окрему увагу приділено практиці застосування технічних регламентів щодо виробничих об’єктів підвищеної небезпеки. Фахівцями було вказано на типові недоліки у складанні висновків експертного обстеження

Фахівці проаналізували стан системи акредитації органів з оцінки відповідності в Україні та презентували сучасне бачення необхідних змін у нормативно-правових актах з охорони праці з урахуванням вимог системи технічного регулювання. Відбулося обговорення проекту змін до законодавства з питань охорони праці, нормативно-правових актів з питань безпечної експлуатації виробничих об’єктів підвищеної небезпеки.

Йшлося про необхідність запровадження європейських норм у практику, адже завданням сьогоднішнього дня є вихід підприємств України на європейський ринок.

Наприкінці традиційно відбулося підведення підсумків та вручення сертифікатів. Фахівці ДП «Східний ЕТЦ» впевнені, що цей захід був змістовним та корисним для його учасників.






Читати інші публікації...

Дивіться
Види послуг

Звертайтесь з питань