Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/clients/client15/web27/web/inc/ses-inc.php on line 67

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client15/web27/web/inc/header-inc.php on line 40
Про відзначення у 2017 році Дня охорони праці - Східний експертно-технічний центр

Про відзначення у 2017 році Дня охорони праці

18.04.2017

Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2016 № 685/2006 28 квітня в Україні визначається День охорони праці.

Згідно з рекомендаціями Міжнародної організації праці у 2017 році Всесвітній день охорони праці проводиться під девізом: «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці».

Систематизація даних про професійні захворювання та нещасні випадки на виробництві має важливе значення для запобігання нещасним випадкам. Тому вкрай важливо поліпшувати системи реєстрації та повідомлення про нещасні випадки, що сталися на виробництві. Міжнародна організація праці наголошує, що збір та аналіз інформації мають проводити на національному рівні. Це дало би змогу країнам досягти ліпших показників ефективності національної системи охорони праці та допомогти їм визначити пріоритети у сфері охорони праці загалом.

Крім того, оптимізувавши збір даних з охорони праці, простіше буде визначати пріоритети у роботі зі вдосконалення національних програм охорони праці на робочих місцях. Оптимізація національних систем реєстрації та повідомлень про нещасні випадки дасть змогу на державному рівні збирати та аналізувати дані для запобігання нещасним випадкам.

На підставі листа Державної служби України з питань праці від 03.04.2017 р. № 3792/3/4.4-ДП-17 для забезпечення реалізації відповідних заходів та належного відзначання Дня охорони праці на підприємстві затверджений відповідний План заходів з відзначання Дня охорони праці в Україні у 2017 році.






Читати інші публікації...

Дивіться
Види послуг

Звертайтесь з питань