Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/clients/client15/web27/web/inc/ses-inc.php on line 67

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client15/web27/web/inc/header-inc.php on line 40
В Україні відзначили Всесвітній день охорони праці - Східний експертно-технічний центр

В Україні відзначили Всесвітній день охорони праці

30.04.2017

З нагоди Всесвітнього дня охорони праці 28 квітня 2017 року в Києві відбулися урочисті заходи. Голова Держпраці Роман Чернега, заступник Голови Держпраці Ігор Шумелюк, Національний координатор Проекту МОП Софія Литвин, Голова Федерації професійних спілок України Григорій Осовий, посадовці Держпраці, редакція журналу «Охорона праці», представники громадкості та діти-переможці Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка “Охорона праці  очима дітей” вшанували пам’ять загиблих на виробництві покладанням квітів до меморіального каменю на Алеї загиблим на виробництві у парку «Відрадний».

Вже традиційно, шостий рік поспіль, цей день стає важливою подією для дітей – учасників Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей», який проводиться під патронатом Держпраці редакцією журналу «Охорона праці».

Конкурс – це можливість виявити нові таланти, для дітей – продемонструвати особисте бачення, винахідливість у відображенні теми охорони праці у своїх роботах, взяти участь у змаганні, яке охоплює всю Україну, адже в конкурсі малюнки представили діти з усіх областей та різного віку – від 6 до 18 років. Саме у Всесвітній день охорони праці переможці конкурсу отримали свої нагороди та подарунки. Журі конкурсної комісії розглянуло більше 12 тисяч робіт. На малюнках –  люди різних професій, батьки, діти, предмети побуту, в яких втілена тема безпеки та охорони праці. Під час урочистої церемонії у Центрі дитячої та юнацької творчості 9 переможців із 9-ти областей України в трьох вікових групах нагороджено дипломами, медалями та цінними подарунками.

Вітаючи дітей, Голова Держпраці Роман Чернега розповів про переваги безпечної праці та здорового способу життя, наголосив на важливості постійно працювати над собою і розвивати талант, не зупинятися перед перешкодами, долати страхи і невпевненість у своїх силах.

«Ви – маленькі генії, в яких із самого дитинства закладено, що праця має бути безпечною і обов’язково потрібно дотримуватися правил поведінки на роботі, тим самим захищати себе від будь-яких небезпек! У майбутньому такі знання обов’язково знадобляться, коли ви вже дорослими будете працювати. А зараз постійно нагадуйте батькам, щоб вони були обережними на роботі, адже вдома ви чекаєте їх здоровими та в гарному настрої», – зазначив Роман Чернега.

Діти щиро раділи своїй перемозі та ділилися історіями, як прийшла ідея малюнку. Одна з переможниць, на малюнку якої зображена маленька дівчинка в касці і з підписом «Тато, я чекаю на тебе», розповіла про батька будівельника, якому вона, завжди нагадує про обережність на роботі.

Концертною програмою привітали переможців творчі колективи Палацу юнацької та дитячої творчості Соломянського району та народна артистка України Світлана Мирвода.

 

 
 
 


Читати інші публікації...

Дивіться
Види послуг

Звертайтесь з питань