Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/clients/client15/web27/web/inc/ses-inc.php on line 67

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client15/web27/web/inc/header-inc.php on line 40
Держпраці долучається до проекту покращення стану безпеки та гігієни праці у гірничодобувній промисловості України - Східний експертно-технічний центр

Держпраці долучається до проекту покращення стану безпеки та гігієни праці у гірничодобувній промисловості України

12.06.2017

Міжнародна організація праці впроваджує проект технічного співробітництва з надання підтримки у національних діях України, спрямованих на поліпшення стану безпеки та гігієни праці у гірничодобувній галузі. Проект стартував з 9 червня 2016 року та триватиме до 31 березня 2020 року.

Під час відкриття проекту Сергій Савчук, національний координатор МОП в Україні наголосив, що головною метою проекту є зниження нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в гірничодобувній промисловості держави шляхом розробки сучасних підходів з безпеки та гігієни праці. На реалізацію проекту в Україні вплинула ситуація, яка склалася на шахтах, а саме неналежний рівень охорони праці. Зокрема, потребу негайного втручання з боку держави та соціальних партнерів довела і  цьогорічна трагедія, що сталася у березні на шахті «Степова ДП «Львіввугілля », коли під час вибуху загинуло 8 гірників та понад 20 отримали важкі травми.

Проект передбачає сприяння в розробці Національної стратегії з безпеки та гігієни праці, а також впровадження сучасних підходів у відповідності з міжнародними стандартами та директивами ЕС, зміцнення потенціалу соціальних партнерів для реалізації практичних заходів з управління охороною праці на робочому місці. А також, просування превентивної культури з безпеки та гігієни праці шляхом обміну досвідом та розповсюдженням позитивних практик.

Ольга Крентовська, перший заступник Міністра соціальної політики України, зазначила, що для успішної реалізації проекту важлива підтримка зі сторони МОП,  Держпраці,  об’єднань роботодавців та працівників. Розповіла і про те, що міжнародні експерти вже почали оцінку стану охорони праці на підприємствах України.

Роман Чернега, Голова Держпраці, вказав на необхідності пошуку таких інструментів, які допоможуть поліпшити стан охорони праці на вугледобувних підприємствах України.

«Так, наприклад, міжнародні експерти вже оцінюють умови роботи на шахтах східного регіону, планують відвідати і шахти західних регіонів.  Це допоможе ознайомитися з реальним станом справ у вугільній галузі України та визначити шляхи подолання проблем, які існують сьогодні», – зазначив Голова Держпраці.

Міжнародні експерти з питань праці Кеніче Хіросе (Угорщина) та Вікінг Хусберг (Фінляндія) зосередилися на питаннях взаємолежності безпечних умов праці та економічної стабільності країни.

Проект здійснюється за фінансування Уряду Канади.

 


Читати інші публікації...

Дивіться
Види послуг

Звертайтесь з питань