Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/clients/client15/web27/web/inc/ses-inc.php on line 67

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client15/web27/web/inc/header-inc.php on line 40
ПОВІДОМЛЕННЯ ДЛЯ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ ЗАМОВНИКІВ ТА КОНТРАГЕНТІВ ДП «СХІДНИЙ ЕТЦ ДЕРЖПРАЦІ», КОД 21224850 - Східний експертно-технічний центр

ПОВІДОМЛЕННЯ ДЛЯ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ ЗАМОВНИКІВ ТА КОНТРАГЕНТІВ ДП «СХІДНИЙ ЕТЦ ДЕРЖПРАЦІ», КОД 21224850

24.08.2022
Законом України від 15.03.2022 р № 2120 “ Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану”, підрозділ 8 розділу ХХ доповнено пунктом 9. 
За його нормами, тимчасово, в період з 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, для платників єдиного податку 3-ої групи запроваджено єдиний податок у розмірі 2% доходу.
 
Такі платники єдиного податку звільняються від обов’язку нарахування та сплати податку на додану вартість (далі — ПДВ) за операціями з постачання товарів, робіт та послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, а також від подання податкової звітності з ПДВ, а їх реєстрація платником податку на додану вартість є призупиненою. 
Тому суб'єкти господарювання, які обирають третю групу єдиного податку зі ставкою 2% доходу та на час переходу на спрощену систему оподаткування перебувають у статусі платника ПДВ, реєстрація платника ПДВ не анулюється.
Звертаємо увагу, що ДП „Східний ЕТЦ Держпраці” скористалось правом, передбаченим зазначеним вище законом  та на час воєнного стану перейшло на спрощену систему оподаткування і є платником єдиного податку 3-ої групи зі ставкою 2% доходу  з  01.07.2022.
 
Разом з цим наголошуємо, шо на вебпорталі ДПС за посиланням http://cabinet.tax.gov.ua реалізована можливість щодо перевірки належності суб’єкта господарювання до платників єдиного податку за ставкою 2 відсотки доходу.


Читати інші публікації...

Дивіться
Види послуг

Звертайтесь з питань