Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/clients/client15/web27/web/inc/ses-inc.php on line 67

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client15/web27/web/inc/header-inc.php on line 40
Держпраці проводить активну роз’яснювальну роботу для фахівців підприємств регіону - Східний експертно-технічний центр

Держпраці проводить активну роз’яснювальну роботу для фахівців підприємств регіону

10.10.2017

IMG_3521Відповідно до плану превентивних заходів Головним управлінням Держпраці у Харківській області за участю Харківської обласної спілки фахівців з охорони праці 3 жовтня 2017 року проведено семінар-нараду з керівниками служб охорони праці підприємств Харківщини, а саме: АК «Харківобленерго», ПАТ «Турбоатом», ДП «Завод «Електроважмаш», АТ «Новий стиль»,  ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД», ПАТ «Світло шахтаря», ДП «Харківський завод спеціальних машин», ДП «Завод імені В.О. Малишева», ПАТ «Харківська ТЕЦ-5», Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова, АТ «ХарП» та ін..

Водночас з семінаром-нарадою відбулися збори Харківської обласної спілки фахівців з охорони праці.

Захід проведено на базі ТОВ «ЦОП «Новатор Сервіс».

Начальник відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Головного управління Держпраці у Харківській області Олександр Ламанов  проінформував присутніх про зміни в законодавчій та нормативній базі з охорони праці, порядок здійснення перевірок щодо дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

IMG_3528Були доведені вимоги «Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю»,  затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 року № 295 «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу Законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», згідно з якими запроваджено нові підходи у відносинах держави та бізнесу, згідно з якими головними пріоритетами інспекторів праці визначені профілактична робота та консультування роботодавців.

В ході проведення зборів Харківської обласної спілки фахівців з охорони праці керівний склад спілки звітував про виконання плану роботи на 2017 рік. Було, зокрема, відзначено, що була проведена активна робота з підготовки та надання пропозицій щодо удосконалення нормативно-правових актів з охорони праці.  На підприємствах області було організовано та проведено «Тиждень охорони праці». Спілка приймала участь в  організації проведення конкурсу дитячого малюнку під девізом «Охорона праці очами дітей», підведенні його підсумків та нагородженні переможців.  Члени спілки сприяли проведенню превентивних заходів з метою профілактики виробничого травматизму інспекторським складом ГУ Держпраці у Харківській області  на підприємствах регіону.

У зв’язку зі змінами, що відбулися в керівному складі Харківської обласної спілки фахівців з охорони праці за 2 роки після його вибрання, збори провели вибори нового керівного складу спілки. До нього увійшли:

Леонов А.Ю. – начальник управління з охорони праці, навколишнього середовища та цивільної оборони ДП «Завод «Електроважмаш» – голова ХОСФОП;

Панасенко С. М. – директор з охорони праці АК «Харківобленерго» – заступник голови ХОСФОП;

Полотнянко Н. В. – начальник відділу охорони праці ТОВ «Силові енергетичні машини – ЕМЗ» – секретар ХОСФОП;

Сутулінський П. М. – заступник генерального директора з охорони праці КП «Харківські теплові мережі» – член організаційного комітету;

Володьков В.М. – начальник відділу охорони та безпеки праці ПАТ «Турбоатом» – член організаційного комітету;

Тимошенко А. Я. – начальник відділу охорони праці ДП ХМЗ «ФЕД» – член організаційного комітету;

Головенко М.М. – директор ТОВ «ЦОП «Новатор Сервіс» – член організаційного комітету.

 

 

 

 

 


Читати інші публікації...

Дивіться
Види послуг

Звертайтесь з питань