Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/clients/client15/web27/web/inc/ses-inc.php on line 67

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/clients/client15/web27/web/inc/header-inc.php on line 40
Закликаємо фахівців, науковців, практиків! - Східний експертно-технічний центр

Закликаємо фахівців, науковців, практиків!

17.11.2017

Кабінет Міністрів України в рамках політики підтримки бізнесу та пожвавлення ділової активності ініціював зміни в системі державного нагляду та контролю і перехід до ризикоорієнтовних методів роботи.

Так, 16 листопада 2017 року Верховна Рада України ухвалила підготовлений Кабінетом Міністрів України проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування (№7275), який надає інструменти протидії будь-якому безпідставному тиску на українські підприємства, в тому числі тиску з боку правоохоронних органів.

Державна служба України з питань праці на виконання рішення Уряду продовжує роботу з підготовки до реформування системи управління охороною праці, спираючись на європейський досвід – принципи та норми, закладені в конвенціях Міжнародної організації праці та директивах Європейського союзу. Насамперед це створить для бізнесу можливості для обрання способу управління підприємством з урахуванням сучасних досягнень у сфері менеджменту, зокрема щодо безпеки і гігієни праці, й інтеграції системи управління охороною праці в загальну систему управління підприємством.

Держпраці спільно з МОП започаткували проект «Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці та подолання незадекларованої праці». У рамках проекту створюються робочі групи з різних напрямів діяльності, мета яких опрацювати механізми імплементації директив ЄС.

Основні директиви, по яких вже розпочато роботу:

89/391/ЄЕС про впровадження заходів для заохочення вдосконалень у сфері безпеки і охорони здоров’я працівників під час роботи від 12 червня 1989 року;

89/654/ЄЕС щодо мінімальних вимог стосовно безпеки і охорони здоров’я у робочих зонах від 30 листопада 1989 року;

89/656/ЄЕС про мінімальні вимоги безпеки і охорони здоров’я при використанні працівниками засобів індивідуального захисту на робочому місці від 30 листопада 1989 року;

2009/104/ЄС стосовно мінімальних вимог щодо безпеки та здоров’я при використанні робочого обладнання робітниками при здійсненні професійної діяльності від 16 вересня 2009 року.

До складу робочих груп залучені представники комітетів Верховної Ради України, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Запрошуємо небайдужих спеціалістів, обізнаних у зазначених питаннях, взяти участь у робочих групах!

Довідкова інформація за телефоном: ‎(044) 284-39-07



Читати інші публікації...

Дивіться
Види послуг

Звертайтесь з питань